До новин

«Сумиобленерго» скаржиться на борги тролейбусників у 400 тис. грн

02 липня, 2016
Борги
«Сумиобленерго» скаржиться на борги тролейбусників у 400 тис. грн

Cумське КП «Електроавтотранс» жодного разу в поточному році не провело своєчасно розрахунки за фактично спожиту електричну енергію, а у січні 2016 року взагалі не сплатило жодної копійки.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на «СТС Суми».

Підприємство заборгувало ПАТ «Сумиобленерго» понад 400 тис. грн за спожиту у травні 2016 року електроенергію. Згідно чинного законодавства обленерго зобов’язане повністю припинити електропостачання боржнику. Крім того, необхідно враховувати, що постановою від 29 жовтня 2015 року № 2684 Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, внесено зміни до Правил стосовно розрахунків споживачів за електричну енергію. Відповідно до п. 6. 6 Правил всі категорії споживачів, у т. ч. комунальні підприємства, повинні обов’язково здійснювати оплату за спожиту електроенергію у формі передплати.

Але, розуміючи важливість зазначеного підприємства для нормального функціонування Сум, з метою недопущення зростання соціального невдоволення населення, по суті, ПАТ »Сумиобленерго» виступає як благодійна організація й продовжує безоплатно постачати електроенергію «Електроавтотрансу», що в результаті вплине на забезпечення розрахунків із Державним підприємством «Енергоринок» і на саму господарсько-фінансову діяльність Товариства.

«Однак так довго тривати не може. Ми маємо діяти згідно з законом, а місцева влада має невідкладно звернути на увагу на ситуацію найближчим часом», — говорять в «Сумиобленерго».

Додамо, що така ситуація склалася через впровадження реформи в Україні. Зокрема, відбулися зміни в законодавстві стосовно компенсацій коштів підприємствам, які надають послуги з перевезення пільгових категорій громадян. Держбюджетом України на 2016 рік не передбачено фінансів на компенсацію пільгового проїзду окремих категорій громадян. У результаті проведення запланованих реформ України щодо децентралізації ця стаття витрат переходить до компетенції місцевих бюджетів, а питання надання компенсації перевізникам вирішують місцеві органи влади.

Коментарі
Додати коментар