До новин

Мінюст представив нових керівників

09 квітня, 2015
Законодавство
Мінюст представив нових керівників

У Міністерстві юстиції України представили новопризначених керівників напрямків реєстрації та виконання судових рішень.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на РБК-Україна.

Ці люди дозволять поліпшити взаємодію відомства з бізнесом у питаннях реформування цих напрямків, повідомила перший заступник міністра юстиції Наталія Севостьянова, представляючи нових керівників на зустрічі з представниками Європейської бізнес-асоціації в четвер у Києві.

Начальником департаменту реєстрації став юрист PwC Сергій Бенедесюк, а заступником міністра з питань виконання рішень судів - партнер-засновник ЮК Arzinger Сергій Шкляр.

"Основна мета реформ Мінюсту - поліпшення умов отримання адміністративних послуг для громадян і бізнесу. Наша співпраця дуже важливо для Міністерства юстиції. Всі реформи, які ми впроваджуємо, ви повинні оцінити, вказати на недоліки, якщо такі є, щоб ми постійно вдосконалювали якість наданих міністерством послуг", - підкреслила Севостьянова, звертаючись до новопризначених чиновників.

Вона також додала, що досвід роботи нових керівників у бізнесі дозволить їм полегшити комунікацію Мінюсту з підприємцями. "Ці люди дуже добре розуміють проблеми бізнесу і громадян і зможуть змінити систему в кращу сторону.Сподіваємося, що реформа буде рухатися дуже активно. Вже готові комплексні законопроекти щодо державної реєстрації та виконання судових рішень. Ми відкриті до будь-яких пропозицій від бізнесу, щоб удосконалювати проекти і покращувати умови ведення бізнесу", - додала вона.

У свою чергу Сергій Бенидесюк звернувся до бізнесу з проханням надавати зворотний зв'язок щодо реформ, які проводить відомство. "Це стосується як законодавчих ініціатив, так і тих новацій, які вже введені, потребують широкого обговорення. Спілкуйтесь з нами, говоріть про проблеми, зі своєї сторони ми будемо робити всі заходи для того, щоб усунути недоліки", - сказав він.

Також керівник реєстраційного департаменту закликав представників бізнесу долучитися до обговорення конкретних законопроектів. "Те, що ми робимо, спрямоване на те, щоб ваша праця, ваше ведення бізнесу в Україні було максимально спрощено, було максимально прозорим і максимально ефективним", - додав він.

Заступник міністра Сергій Шкляр поінформував, що з 1 травня Мінюст запускає пілотний проект у Києві та Сумській областях, в рамках якого державні виконавці будуть отримувати додаткову винагороду за ефективне виконання судових рішень, стануть більш мобільними (завдяки наявності електронних засобів для миттєвого внесення даних про виробництвах в реєстр). Крім того, також буде запущена система автоматичного розподілу виконавчих проваджень.

Що стосується проекту СЕТАМ (Система електронних торгів арештованим майном), який вже працює на постійній основі, то, за словами заступника міністра, Мінюст чекає пропозицій від бізнесу щодо вдосконалення цієї системи.

У свою чергу, виконавчий директор Європейської бизнесассоциации Ганна Дерев'янко подякувала представників Мін'юсту за впровадження в життя необхідних для бізнесу ініціатив, зокрема, відкриття онлайн-сервісів з надання електронних виписок."Адміністративні послуги в онлайн-режимі, які ви запустили вчора, ми протестували, дійсно, легко отримати онлайн-виписку, легко заплатити онлайн", - зазначила вона.

Дерев'янко додала, що представники бізнесу очікують аналогічних кроків з реформування і від інших органів влади.

"Радує нова команда людей, яка приходить в міністерства і відомства. Ми бачимо нові особи, які раніше були успішними в бізнесі, а зараз працюють в уряді. Сподіваюся, що розуміння бізнесу нікуди не зникне в зв'язку з тим, що ви зайняли владні кабінети. Ми не просимо, щоб були преференції для бізнесу, ми хочемо, щоб було взаєморозуміння", - сказала виконавчий директор ЄБА.

Коментарі
Додати коментар