До новин

«ДТЕК Західенерго» Ахметова завинило Івано-Франківській облраді 149 млн грн

06 липня, 2016
Борги
«ДТЕК Західенерго» Ахметова завинило Івано-Франківській облраді 149 млн грн

Вчора в Івано Франківську провели чергове засідання бюджетної комісії облради, де обговорили заборгованість ПАТ «ДТЕК Західенерго», що складає 149 млн гривень.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на Івано-Франківський обласний тижневик «Репортер».

Підприємство є одним з найбільших в Україні виробників електроенергії та тепла. Воно не сплачує екологічний податок до обласного бюджету.

На сьогодні заборгованість ДТЕК становить 149 мільйонів гривень. «Західенерго» припинило платити податок в третьому кварталі 2015 року. Державна фіскальна служба вже декілька разів дає ДТЕК відстрочку платежів.

Тепер підприємство має сплатити 96 мільйонів гривень до 29 липня. Цікаво, що його власником є Рінат Ахметов. Членів комісії обурило, що найбагатша людина України нібито не може знайти кошти, аби оплатити борг обласному бюджету.

Представники ДТЕКу запевнили, що борг закриють, але точний термін, коли ж це станеться, назвати не змогли. Голова Спілки добровольців АТО Прикарпаття Василь Андріїв зазначив, що за ці кошти можна було б реалізувати соціальні програми для учасників АТО.

«У нас є сотні звернень від людей, на які ми не можемо виділити кошти, – каже голова облради Олександр Сич. – Якщо, наприклад, зірве кладовище, люди будуть знати, хто винен. Не обласна рада і адміністраця, а «ДТЕК Західенерго». Вони до вас підуть і ви не зможете працювати».

Голова комісії Микола Палійчук каже, що це питання треба виносити на сесію облради і розпочати перегляд приватизації. Його підтримав і Олександр Сич.

«Якщо до сесії ДТЕК не сплатить борг, ми будемо вимагати іншими законними способами, щоб підприємство це зробило», – додав Палійчук.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, енергоактиви Ахметова відпрацювали перший квартал у збиток.

Коментарі
Додати коментар