До новин

«Укрзалізниця» заборгувала WOG 81,2 млн грн за прострочення повернення палива

06 липня, 2016
Борги
«Укрзалізниця» заборгувала WOG 81,2 млн грн за прострочення повернення палива

Господарський суд Києва постановив стягнути із ПАТ «Укрзалізниця» (філія «Центр забезпечення виробництва») на користь ТОВ «ВОГ АЕРО ДЖЕТ» 81,2 млн грн штрафних санкцій за прострочення повернення палива.

Про це йдеться в рішенні суду від 9 червня, яке опубліковано в Держреєстрі судових рішень, повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на OilNews.

Згідно з матеріалами справи, в квітні 2016 р. «ВОГ АЕРО ДЖЕТ» звернулося до суду із зазначеним позовом, посилаючись на те, що на виконання умов договору позики від 9 грудня 2015 р., укладеного між компанією та «Укрзалізницею», з урахуванням додаткових угод від 28 грудня 2015 р., останньому в позику було надано ДТ загальною вартістю 344,8 млн грн.

Оскільки відповідач взяте на себе за даним договором зобов'язання щодо повернення позики виконав несвоєчасно, «ВОГ АЕРО ДЖЕТ» просило суд стягнути з «Укрзалізниці» вищевказану суму штрафу.

Також наголошується, що в терміни, обумовлені укладеним договором, відповідач повернув тільки частину позики, зокрема 4,3 тис. тонн дизпалива на суму 73,7 млн грн.

Нагадаємо, компанія «ВОГ-Трейдинг» програла в суді справу про стягнення 221 млн грн за нафтопродукти, які не були відвантажені державним «Підприємством по забезпеченню нафтопродуктами» (ПОНП), що є правонаступником Феодосійської нафтобази.

WOG здійснював постачання палива «Укрзалізниці» на умовах товарної позики в періоди, коли підтвердження результатів закупівель палива затримувалося розслідуванням АМКУ.

При цьому після перемоги в тендерах WOG неодноразово застосовував практику перегляду цін. Найбільш показовий випадок був відзначений восени 2015 р., коли «Укрзалізниця» і «ВОГ АЕРО ДЖЕТ» підписали додаткову угоду про підвищення ціни вже на наступний день після підписання основного договору.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, «Укрзалізниця» ліквідує кілька депо й позбудеться непрофільних активів.

Коментарі
Додати коментар