До новин

Рада не підтримала ініціативу уряду щодо змін до законодавства про банкрутство

10 квітня, 2015
Законодавство
Рада не підтримала ініціативу уряду щодо змін до законодавства про банкрутство

Верховна Рада України відмовилась ухвалювати розроблений Кабінетом міністрів законопроект № 2382 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо окремих правових аспектів поліпшення позицій України у рейтингу Doing Business)", який передбачав зміни у низку нормативних актів щодо процедури банкрутства.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посилання на засідання парламенту.

Уперше законопроект було подано до Ради 16 березня 2015 року, але депутати відправили документ на доопрацювання. Урахувавши зауваження, Мінюст як розробник проекту 6 квітня подав його до парламенту вдруге. Комітет з питань економічної політики та Головне науково-експертне управління Ради розглянули доопрацьований документ і дійшли висновку, що проблеми в ньому вирішені лише частково, проте все ж рекомендували Раді прийняти законопроект за основу з наступним урахуванням висловлених зауважень і пропозицій.

"Поданий законопроект є доопрацьованим варіантом однойменного проекту від 16 березня 2015 року, в тому числі і з урахуванням окремих зауважень Головного науково-експертного управління, які були висловлені у його висновку № 16/3-420/2382 від 19 березня року. Разом з тим частина зауважень залишилися поза увагою суб‘єкта права законодавчої ініціативи, а тому вважаємо за доцільне повторити їх", - йдеться у висновку.

Але в результаті законопроект так і не набрав необхідної кількості голосів депутатів навіть у першому читанні.

Коментарі
Додати коментар