До новин

«Маріупольтепломережа» на межі виживання через борги

07 липня, 2016
Борги
«Маріупольтепломережа» на межі виживання через борги

«Маріупольтепломережа» минулого тижня перекрила подачу гарячої води, цю нерадісну новину анонсував директор підприємства Геннадій Бабек.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на ilich.in.ua.

«Ми змушені були піти на крайні заходи у зв'язку з фінансовим становищем підприємства. 1 червня до нас надійшло попередження від ПАТ «Маріупольгаз» про примусове відключення наших котелень, які підігрівають воду для населення, через відсутність номінацій (лімітів) споживання природного газу від компанії «Нафтогаз», сказав Бабек .

За його словами, конфлікт виник через те, що «Маріупольтепломережа» заборгувала «Маріупольгазу» 11 мільйонів гривень, які останні вимагали повернути до 1 вересня. На жаль, в проміжках між опалювальними сезонами суми, які отримує підприємство, занадто малі для виплати боргу, нарікає Бабек. Але після низки переговорів у Києві були виділені необхідні номінації від «Нафтогазу» на червень і липень для Маріуполя. Незважаючи на це, керівництво «Мариупольгаза» без попередження зупинила подачу природного газу в п'ять котелень міста, в числі яких опинилася котельня №232, що забезпечує пологовий будинок №1.

Крім заборгованості перед ПАТ «Маріупольгаз», КП «Маріупольтепломережа» накопичилася солідна сума боргу перед національною акціонерною компанією «Нафтогаз» – разом зі штрафами це 818 млн грн.

«Мариупольтепломережі» винні: близько 55 млн грн – держава, 12 млн – маріупольські підприємці, 63 млн – мешканці міста.

Коментарі
Додати коментар