До новин

Підведено підсумки першого року роботи ВРЮ

12 липня, 2016
Законодавство
Підведено підсумки першого року роботи ВРЮ

В Асоціації правників України підбили проміжні результати моніторингу діяльності Вищої ради юстиції – за період червень 2015 - червень 2016 року.

Про це інформаційному порталу Банкрутство & Ліквідація повідомили у прес-службі АПУ.

В межах проекту АПУ «Ефективність дисциплінарних органів у системі судочинства» здійснюється моніторинг діяльності Вищої ради юстиції та Вищої кваліфікаційної комісії суддів України щодо здійснення ними дисциплінарної практики.

Як відомо, перше засідання новоутвореної Ради, сформованої відповідно до вимог Закону України «Про забезпечення права на справедливий суд», відбулося рік тому - 9 червня 2015 року.

За період з 9 червня 2015 року по 2 червня 2016 року на адресу Ради надійшло 9 413 скарг на дії суддів. 2 237 скарг щодо поведінки суддів були повернені без розгляду.

За результатами розгляду скарг, Радою прийнято:

- 212 рішень -  про відмову у відкритті дисциплінарної справи щодо суддів Верховного Суду України

- 52 рішення -  про відкриття дисциплінарної справи щодо суддів Верховного Суду України

За результатами розгляду дисциплінарних справ, у період з 9 червня 2015 року по 2 червня 2016 року Рада ухвалила:

- 39 рішень про внесення подання про звільнення суддів за порушення присяги;

- 8 рішень про відмову у внесенні подання про звільнення суддів за порушення присяги;

- 2 рішення про припинення дисциплінарного провадження.

У період з 9 червня 2015 року по 2 червня 2016 року питання щодо дисциплінарної відповідальності суддів розглядалися на 25 засіданнях Ради.

Про результати моніторингу діяльності Вищої кваліфікаційної комісії суддів України Асоціація повідомлятиме додатково. Слідкуйте за новинами на сайті!

Довідково: проект Асоціації правників України «Ефективність дисциплінарних органів у системі судочинства» розроблений з метою підвищення ефективності, якості та результативності дисциплінарної практики, захисту прав судді, забезпечення громадського контролю, підвищення рівня довіри суспільства до органів судової системи України. Ініціатива Асоціації правників України реалізується за сприяння Проекту ЄС «Підтримка реформ у сфері юстиції в Україні».

Коментарі
Додати коментар