До новин

Суд заарештував першого заступника голови ОПЗ Щурикова із правом застави у 40,6 млн гривень

21 липня, 2016
Законодавство
Суд заарештував першого заступника голови ОПЗ Щурикова із правом застави у 40,6 млн гривень

Солом'янський районної суд міста Києва на засіданні в середу обрав першому заступнику голови правління ПАТ «Одеський припортовий завод» (ОПЗ) Миколі Щурикову запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на термін 60 днів з правом внесення застави у розмірі 40 млн 584 тис. грн.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на прес-службу НАБУ.

Даний запобіжний захід антикорупційна прокуратура обґрунтовує тим, що тримання під вартою Миколи Щурикова не дозволить йому чинити тиск на свідків, що проходять у справі стосовно нього, і не дасть йому можливості сховатися від слідства, виїхати за межі України.

За словами представника антикорупційної прокуратури, Щуриков був затриманий і йому було оголошено підозру у вчиненні особливо тяжкого кримінального злочину - розтрати майна ОПЗ в особливо великих розмірах за попередньою змовою з групою осіб, з використанням службового становища на суму понад 205 млн 181 тис. грн.

Нагадаємо, антикорупційна прокуратура затримала заступника директора ОПЗ Миколу Щурикова, голову наглядової ради ОПЗ і першого заступника голови правління «Нафтогазу» Сергія Перелому. Прокурор повідомив, що в ході досудового розслідування встановлено, що в травні 2015 р. у першого заступника голови правління НАК «Нафтогаз України» виник умисел щодо розтрати грошових коштів вказаного товариства на користь ВАТ «Укрнафта», де 50+1% належить приватним акціонерам.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, суд реструктурував борг ОПЗ перед «Нафтогазом».

Коментарі
Додати коментар