До новин

Підприємства-банкрути не звільняються від обов’язку виплати боргу по зарплаті

25 липня, 2016
Борги
Підприємства-банкрути не звільняються від обов’язку виплати боргу по зарплаті

У Чернігівській обласній адміністрації наголошують, що підприємства області, що знаходяться у процесі санації чи визнанні банкрутами, зобов’язані вирішити питання із заборгованістю по заробітній платі.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на «Чернігів інфо».

«Над цим працюватиме не лише обласна влада, а й за необхідністю правоохоронні органи», — зазначила заступник голови — керівник апарату ОДА Наталія Романова під час засідання профільної комісії.

За даними ОДА, підприємства українського товариства сліпих уже покрили 82% заборгованості.

Під час засідання було заслухано арбітражних керуючих проблемних підприємств. Зокрема Ніжинський ремонтний завод інженерного озброєння планує виплатити необхідне за рахунок виконання замовлення з ремонту техніки. Наразі підприємству вдалося заробити майже половину від необхідної суми.

ПАТ «Будівельна компанія «Домобудівник» знайшло інвестора, що дає шанси підприємству вижити, а для покриття заборгованості буде реалізовуватися його майно. Дата аукціону стане відома найближчим часом.

Борг ТОВ «Ватес» закриють за рахунок ліквідаційного балансу.

Складніша ситуація з приватними підприємствами. Для детальнішого вивчення проблеми залучатимуть прокуратуру. Загалом сума боргу в області на червень поточного року складає 22,1 мільйони гривень.

Коментарі
Додати коментар