До новин

Кабмін має намір реструктурувати зовнішні борги п’ятьох компаній і двох банків

14 квітня, 2015
Борги
Кабмін має намір реструктурувати зовнішні борги п’ятьох компаній і двох банків

Кабінет міністрів України видав розпорядження реструктурувати зовнішні борги п’ятьох українських компаній і двох банків.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на "Укрінформ".

Так, у перелік реструктуризації увійшли облігації зовнішніх державних запозичень за період з 2005 по 2013 рік і терміном погашення з 2015 по 2023 рік.

Уряд також має намір реструктурувати заборгованість держпідприємств "Фінансування інфраструктурних проектів", "Укравтодор", Конструкторське бюро "Південне", "Укрмедпостач", "Укрзалізниця".

Крім того, до переліку цінних паперів, що підлягають реструктуризації, увійшли облігації державних Ощадбанку та Укрексімбанку.

Реструктуризації підлягатимуть і зовнішні запозичення Київської міської ради, випущені в 2005 і 2011 роках.

Рішення було ухвалене за пропозицією компанії Lazard, яка є консультантом Міністерства фінансів з питання реструктуризації зовнішніх боргів України.

Нагадаємо, Україна до травня має провести переговори про реструктуризацію боргу. Це є одним із структурних маяків програми з МВФ, без якого подальше фінансування України залишається під питанням.

Міністр фінансів Наталія Яресько переконана, що приватні кредитори України підуть на реструктуризацію боргів, адже зацікавлені в фінансовій стабільності країни.

Коментарі
Додати коментар