До новин

«Укрнафта» хоче стягнути з пов'язаних з Коломойським компаній 7,6 мільярда боргів

02 серпня, 2016
Борги
«Укрнафта» хоче стягнути з пов'язаних з Коломойським компаній 7,6 мільярда боргів

Компанія «Укрнафта» подала до Господарського суду Харківської області 6 позовних заяв з проханням зобов'язати харківські фірми виплатити заборгованість в розмірі 7,59 млрд грн.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на «Українські новини».

Як зазначено, позови подані до «Прикарпаттянафотрейд», «Котлас», «Техтрейд груп», «Галнафта», «Гарант-УТН». Всі позови були подані в першій половині липня. Їх розгляд запланований на 1-3 серпня.

Зокрема, «Укрнафта» подала в суд два позови з проханням стягнути з ТОВ «Торговий дім «Прикарпатянафтотрейд» 1,32 млрд грн і 487,76 млн грн (сумарно 1 811,419 млн гривень).

Компанія просить суд стягнути з ТОВ «Котлас» 2,7 млрд грн, з ТОВ «Галнафта» - 1,32 млрд грн, з ТОВ «Техтрейд Груп» - 1,1 млрд грн, з ТОВ «Гарант-УТН» - 648, 66 млн грн.

Дана заборгованість цих п'яти компаній сформувалася за відвантажену, але не повністю оплачену сиру нафту, яка була реалізована на аукціонах «Укрнафти» в березні-серпні 2015 року.

По частині з цих позовів (виходячи з інформації, опублікованої станом на 1 серпня) третьою особою до справи залучена Українська міжбанківська валютна біржа (УМВБ), на майданчику якої проходять аукціони компанії з продажу сирої нафти.

У лютому 2016 Державна Фіскальна служба почала досудове розслідування за підозрою в штучному формуванні дебіторської заборгованості «Укрнафти».

Як повідомлялося, за даними ЗМІ, власниками зазначених в судових рішеннях компаній є офшори, які пов'язані з групою «Приват» Ігоря Коломойського і Геннадія Боголюбова.

Зокрема, вони фігурували в справі про виведення 1,8 млрд дол з «Приватбанку» за фіктивними контрактами в 2014 році.

Коментарі
Додати коментар