До новин

Держава продає борг великої компанії перед банком-банкрутом

02 серпня, 2016
Борги
Держава продає борг великої компанії перед банком-банкрутом

На продаж виставлено кредит одного з найбільших в Україні дистриб’юторів насіння, засобів захисту рослин, міндобрив та с/г техніки перед ПАТ «Банк Національний кредит».

Про це інформаційному порталу Банкрутство & Ліквідація повідомили у прес-службі Фонду гарантування вкладів фізосіб.

«ФГВФО виставляє на продаж права вимоги за кредитом юридичної особи, виданим ПАТ «Банк Національний кредит». Попри те, що компанія-позичальник веде активну господарську діяльність, і входить до потужної бізнес-групи, заборгованість за кредитом сягнула 30,03 млн грн. Обслуговування договору припинилось лише після визнання банку неплатоспроможним», - заявили у прес-службі Фонду.

У ФГВ додали, що компанія-позичальник успішно працює на ринку, є дистриб’ютором насіння, засобів захисту рослин, мінеральних та спеціальних добрив, сільськогосподарської техніки та запчастин. Крім того, має ексклюзивні та довгострокові контракти із рядом світових виробників сільгосптехніки.

«Варто наголосити, що заставна вартість забезпечення за кредитом повністю покриває заборгованість. Так, у заставі банку перебувають супермаркет продовольчих товарів, загальною площею 1 376,3 м2, що розташовується у м. Кузнецовськ Рівненської області. Крім того, земельна ділянка, площею 0,4112 га у Луцьку (вул. Ковельська), та розташований на ній об’єкт комерційної нерухомості – гуртовий склад. Окремий пакет забезпечення – сільськогосподарське навісне обладнання у кількості 184 одиниць, зокрема культиватори, розподілювачі міндобрив, сівалки, борони тощо», - додали у Фонді.

Стартова ціна лоту – 24,02 млн грн. Аукціон відбудеться на електронному майданчику ТОВ «МТ-ТЕХ ВІДОЛ». Заявки на участь в аукціоні приймаються до 22 серпня.

Нагадаємо, банк «Національний кредит» проводив тіньові оборудки, тому регулятор вирішив вивести його з ринку.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, ФГВ ввів тимчасову адміністрацію в банк «Національний кредит» у червні 2015 року.

Коментарі
Додати коментар