До новин

Райффайзен Банк Аваль відсудив у Алчевського меткомбінату 300 мільйонів боргу

03 серпня, 2016
Борги
Райффайзен Банк Аваль відсудив у Алчевського меткомбінату 300 мільйонів боргу

Господарський суд Донецької області вирішив стягнути з Алчевського меткомбінату 1,26 млрд ієн (близько 304,06 млн грн) заборгованості.

Про це йдеться в рішенні суду, повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на «Українські новини».

Суд встановив, що між Алчевським меткомбінатом і японською корпорацією Сумітомо 2 серпня 2007 року був укладений контракт про постачання меткомбінату обладнання.

Для виконання зобов'язань за контрактом меткомбінат уклав договір на надання акредитива «Райффайзен Банком Аваль» у розмірі 1,415 млрд ієн строком погашення до 30 листопада 2009 року.

Пізніше додатковими угодами між меткомбінатом і банком строк погашення акредитива був продовжений до квітня 2013 року.

Алчевський меткомбінат у відповіді на позов підтвердив наявність заборгованості перед банком у розмірі 1,415 млрд ієн по тілу акредитива і 36,9 млн грн заборгованості за відсотками.

22 червня банк списав кошти з рахунків меткомбінату в розмірі 75 млн грн. Дані кошти були спрямовані на часткове погашення по тілу акредитива і заборгованості за відсотками.

Також суд дійшов висновку, що поручительство за даним договором з боку корпорації «Індустріальний Союз Донбасу» припинилося у зв'язку зі зміною зобов'язання без згоди поручителя, внаслідок чого збільшився обсяг відповідальності поручителя, і відмовив у задоволенні позову банку до ІСД в повному обсязі.

Таким чином, суд вирішив стягнути з Алчевського меткомбінату 1,256 млрд ієн заборгованості по тілу акредитива.

Як повідомлялося, 2015 рік Алчевський меткомбінат, згідно з міжнародними стандартами фінзвітності, закінчив зі збитком 23,45 млрд грн. У 2015 році завод скоротив чистий дохід на 47,23%, або на 7,04 млрд грн до 7,86 млрд грн порівняно з 2014 роком.

Алчевський меткомбінат спеціалізується на виробництві товстолистового, тонколистового і сортового прокату, а також заготовок для перекату (слябів).

96,1% акцій підприємства належить корпорації «Індустріальний союз Донбасу». Контрольний пакет акцій «ІСД» зараз належить пулу російських інвесторів, очолюваних «Внешэкономбанком».

Як повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, у лютому було заарештовано шість мільярдів Алчевського меткомбінату.

Коментарі
Додати коментар