До новин

«Креатив» заявляє про кримінальну справу через доведення компанії до банкрутства

09 серпня, 2016
Законодавство
«Креатив» заявляє про кримінальну справу через доведення компанії до банкрутства

Головне слідче управління Національної поліції в Києві розслідує кримінальну справу про доведення до банкрутства ПРАТ «Креатив». Кримінальне провадження № 12016100010005194 відкрито за заявою генерального директора ПРАТ «Креатив» Н.Чонбашева.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на «РБК-Україна».

Зазначимо, раніше повідомлялося, що відносно ПРАТ «Креатив» була розпочата процедура банкрутства. Так, 6 червня 2016 року Господарський суд Києва відкрив відповідне провадження.

Чинне керівництво «Креативу» звинувачує колишніх акціонерів і керівників компанії в доведенні до банкрутства. До серпня минулого року група «Креатив» належала народному депутату Станіславу Березкіну, який заснував компанію і був її мажоритарним акціонером. Міноритарним акціонером був топ-менеджер групи Юрій Давидов. За даними прес-служби, в серпні 2015 року Березкін і Давидов продали свої акції Артуру Гранцу і Рисбеку Токтомушеву.

Як наголошується, в своїй заяві в поліцію нове керівництво «Креативу» посилається на звіти авторитетних аудиторів, які вказують на те, що «компанія стала фактично неплатоспроможною ще в 2014 році, тобто задовго до продажу». Колишні акціонери з допомогою фальсифікацій фінансовій звітності протягом тривалого часу приховували банкрутний стан компанії.

Неплатоспроможний стан приховувався перед банками і перед потенційними покупцями, а вже після покупки компанії нові власники виявили, що на момент угоди, реальна вартість компанії була негативною, з дефіцитом капіталу в 6 млрд гривень.

заявили у компанії.

Наголошується, що звернення в поліцію побудовано на статті 219 Кримінального кодексу України «Доведення до банкрутства».

Коментарі
Додати коментар