До новин

Правоохоронці пред'являть підозри банкірам низки збанкрутілих фінустанов

10 серпня, 2016
Законодавство
Правоохоронці пред'являть підозри банкірам низки збанкрутілих фінустанов

Фонд гарантування вкладів фізосіб проводить спільну роботу з правоохоронними органами для притягнення до відповідальності власників і керівників низки банків за доведення до банкрутства фінустанов, і найближчим часом банкіри отримають підозри.

Про це заявив директор-розпорядник Фонду Костянтин Ворушилін в інтерв'ю УНІАН.

«Поки що жоден власник або топ-менеджер банку не покараний. Але хтось колись буде покараний, безумовно. У нас ведеться спільна робота з деякими слідчими, і ми вже на фініші з пред'явленням підозри деяким власникам і топ-менеджерам», - сказав він.

За його словами, консолідація зусиль з правоохоронцями в цьому питанні залишає бажати кращого, а в поліції є низка непорядних людей, які намагаються «робити бізнес» на неплатоспроможних банках.

«Досить часто правоохоронці нас розцінюють як приватну фінансову компанію. Приходять на виїмку документів з автоматами, спецпідрозділами, в маскхалатах. Кладуть співробітників на підлогу і мало не копають ногами. Хоча достатньо просто зателефонувати. Хтось працює сумлінно і чесно, на кінцевий результат, а хтось вибудовує свій бізнес як в правоохоронних органах, так і в судовій системі», - додав Ворушилін.

Разом з тим, він зазначив, що існують й порядні власники збанкрутілих банків, які не ховаються і намагаються розрахуватися з великими вкладниками за рахунок коштів від інших своїх бізнесів.

Коментарі
Додати коментар