До новин

Шахтарям перерахували 30 млн грн для погашення боргів

10 серпня, 2016
Борги
Шахтарям перерахували 30 млн грн для погашення боргів

Міністерство енергетики та вугільної промисловості заявило про перерахування у вівторок 30 млн грн для погашення заборгованості по заробітній платі шахтарям при загальному розмірі боргу в 399,5 млн грн (з нарахуваннями).

Про це інформаційному порталу Банкрутство & Ліквідація повідомили у прес-службі відомства.

«Станом на сьогодні заробітна плата працівникам державних вугільних підприємств виплачена на 83,8%», – йдеться в повідомленні Міненерговугілля.

Міністерство зазначає, що причиною виникнення заборгованості із заробітної плати є дефіцит обігових коштів, а також недостатність бюджетного фінансування на часткове покриття витрат із собівартості готової товарної вугільної продукції.

Міненерговугілля також уточнили, що борг шахтарям ДП «Селидіввугілля» станом на 8 серпня становив 42,1 млн грн (без нарахувань), і останній раз оплата була здійснена 3 серпня на 27,3 млн грн.

Крім того відомство зазначає, що за перше півріччя 2016 року працівникам державних вугільних підприємств було нараховано 2,46 млрд грн, виплачено – 2,06 млрд грн, з яких 0,25 млрд грн бюджетних коштів, а 1,81 млрд грн – кошти від реалізації вугільної продукції.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, на Волині хочуть ліквідувати збиткові шахти.

Коментарі
Додати коментар