До новин

Сумські підприємства-банкрути: хто і скільки заборгував

11 серпня, 2016
Борги
Сумські підприємства-банкрути: хто і скільки заборгував

До боржників, які мають найбільшу кредиторську заборгованість відносяться ПАТ «Сумихімпром» із загальним боргом у розмірі 1,386 млн грн, ПАТ «Центроліт» - 468,2 млн грн та ВАТ «АК «Свема» - 322,8 млн грн.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на Regio News.

Лідером по заборгованості із заробітної плати визнаний ВАТ «Selmi», яке завинило своїм працівникам 24,5 млн грн. Близько 6 млн грн ще не виплатив робітникам ПАТ «Центроліт». Завершує трійку боржників ВАТ «АК «Свема» - 2,5 млн грн.

Загалом, за даними прес-служби Головного територіального управління юстиції у Сумській області, у минулому році Господарським судом порушено 57 і припинено 49 справ про банкрутство, з початку 2016-го – 6 та 31 відповідно.

Аби «оздоровити» ситуацію, юристи вирішили провести круглий стіл. Представники Міністерства юстиції, Головного теруправління, Центру комерційного права та Асоціації правників України обговорили реформу законодавства про банкрутство. Ірина СВИСТУН, очільниця Сумського управління, впевнена в гострій актуальності питання: «Стан з підприємствами-банкрутами безпосередньо впливає на рейтингові оцінки щодо ведення бізнесу, який відслідковується міжнародною спільнотою, та напряму впливає на інвестиційний клімат як області, так і країни в цілому».

На сьогодні ж Україна посідає одне з останніх місць у рейтингах, що стосуються врегулювання неплатоспроможності.

Коментарі
Додати коментар