До новин

Підприємства скоротили борг за газ

11 серпня, 2016
Борги
Підприємства скоротили борг за газ

Заборгованість підприємств перед НАК «Нафтогаз України» за спожитий природний газ зменшилася за тиждень на 38 млн грн (0,2%) і становить 20,7 млрд грн.

Про це інформаційному порталу Банкрутство & Ліквідація повідомили у прес-службі компанії.

«Станом на 9 серпня 2016 сумарна прострочена заборгованість підприємств ТКЕ, ТЕЦ і прямих промислових споживачів перед НАК «Нафтогаз України» становить 20,7 млрд грн. Порівняно з минулим тижнем заборгованість зменшилася на 38 млн грн (0,2%)», - сказано в повідомленні.

При цьому борг підприємств ТКЕ та ТЕЦ за природний газ, використаний для виробництва теплової енергії, становить близько 85% від загальної суми заборгованості, борг ТЕЦ за природний газ, використаний у виробництві електроенергії - близько 10%, борг прямих промислових споживачів - близько 5%.

Заборгованість ПАТ «Київенерго» за газ, використаний для виробництва теплової та електричної енергії, за минулий тиждень зменшилася на 7 млн грн (0,8%). Сумарна заборгованість «Київенерго» становить близько 886 млн грн.

Як повідомлялося, стала відома сума позовних вимог «Нафтогазу України» до російського «Газпрому». На сьогоднішній день вона складає 8,5 млрд дол.

Коментарі
Додати коментар