До новин

Шахти отримали 200 мільйонів на виплату боргів з зарплат

12 серпня, 2016
Борги
Шахти отримали 200 мільйонів на виплату боргів з зарплат

Виділені рішенням уряду додаткові 200 мільйонів на зарплати шахтарям шляхом перерозподілу коштів за бюджетними програмами Міністерства енергетики та вугільної промисловості були спрямовані підприємствам.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на прес-службу Міненерговугілля.

Як зазначається, кошти були спрямовані підприємствам 10 серпня.

«З часу прийняття розпорядження тривало погодження перерозподілу видатків з Комітетом Верховної Ради з питань бюджету та внесення відповідних змін до розпису державного бюджету Міністерством фінансів», - сказано у повідомленні.

Кошти виділені відповідно до розпорядження Уряду від 27 липня 2016 р. № 537-р.

Згідно з розпорядженням, кошти, передбачені за програмою «Реструктуризація вугільної та торфодобувної промисловості» на 150 млн гривень та за програмою «Державна підтримка будівництва шахти № 10 «Нововолинська» на 50 млн гривень спрямовані для збільшення обсягу видатків за програмою «Державна підтримка вугледобувних підприємств на часткове покриття витрат із собівартості готової товарної вугільної продукції» на 200 млн гривень.

Раніше Мінфін повідомляв, що виділені Урядом додаткові 200 мільйонів на зарплати шахтарям не можуть бути направлені без погодження Комітету Верховної Ради України з питань бюджету.

Разом з тим, Мінфін виступав проти такого перерозподілу видатків держбюджету, оскільки переважна частина виділених коштів (155 млн грн) буде перерозподілена з програми закриття п’яти нерентабельних шахт.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, на Волині хочуть ліквідувати збиткові шахти.

Коментарі
Додати коментар