До новин

Саакашвілі назвав зупинку ОПЗ саботажем з боку корупціонерів і чиновників

15 серпня, 2016
Борги
Саакашвілі назвав зупинку ОПЗ саботажем з боку корупціонерів і чиновників

Зупинка роботи Одеського припортового є відкритим саботажем з боку окремих чиновників і корупціонерів, вважає голова Одеської ОДА Міхеїл Саакашвілі.

Про це він сказав в ефірі телеканалу «112 Україна», повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація.

«У нас корупційна схема ОПЗ. Вона була розкрита спочатку мною, НАБУ, громадянськими активістами. Потім цих людей посадили, частину з них. Частина з них все одно врятувалася. А ту частину, яку посадили, потім через Апеляційний суд все одно випустили. Потім вони повернулися і вони зупинили завод. Вони вчора зупинили завод. Вони зараз, наскільки мені повідомляють, оголосили робітникам, що вони за свій рахунок повинні взяти відпустку. Це величезне місцеутворююче підприємство, воно могло б нести «золоті яйця» бюджету України. Як тільки ми почали трясти їхні корупційні схеми, 90 млн у місяць, і абсолютно штучно вони позавчора, в останній момент, зробили контракт на укладення газу. Тут їхні подільники в Києві відмовилися від цього контракту. Вони разом закрили цей завод. У воєнний час залишити на вулиці тисячі людей поблизу від бойових дій. Зробити це свідомо. У старі погані часи за це розстрілювали як за шкідництво на місці, навіть без суду і слідства. Те, що ми бачимо зараз, це відкритий саботаж українських корупціонерів, злодійкуватих всіх наших чиновників, які у країні, де йде війна, тільки що зупинили свідомо, щоб від них відстали, щоб задовольнити свої інтереси», - заявив він.

Голова Одеської ОДА підкреслив, що НАБУ вдалося викрити окремі корупційні схеми на підприємстві. «Зараз НАБУ отримало доступ до австрійських рахунків фірми-прокладки, через яку вони дешево торгують цією продукцією. Замість того, щоб продати продукцію дорого, вони 90 млн грн у місяць наносять останні місяці шкоди українському бюджету. За рік це буде мільярд. НАБУ як тільки отримала доступ, вони настрашені закрили підприємство», - зазначив він.

Саакашвілі повідомив, що сьогодні відбулася нарада під головуванням прем'єр-міністра Володимира Гройсмана, на якому глава уряду доручив найближчим часом запустити завод.

«Вони штучно накопичили борг за газ, вони накопичили борг Фірташу. Це 270 млн дол. Легалізували йому це все через арбітраж. Тому, коли завод виставили на продаж, там заклали борг Фірташу. Борг Фірташу означає, що Міністерство юстиції сказав усім західним компаніям, які мають справу з Америкою, якщо ви будете виплачувати борг Фірташу, тобто якщо ви будете через цей борг. Навіть ті, які з'явилися, їх більше цікавили наші фахівці. Там дуже хороші фахівці. Вони хотіли під виглядом заводу забрати собі фахівців. І це нам абсолютно не вигідно. Тому добре, що Гройсман вчора зреагував і за його дорученням сьогодні зібрав нараду, щоб запустити ОПЗ. Але це треба було зробити ще 3 дні тому... Треба кричати караул і наводити лад. Тоді Україною буде набагато важче маніпулювати, ніж зараз», - вважає керівник області.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, у ніч на 11 серпня був зупинений Одеський припортовий завод.

Коментарі
Додати коментар