До новин

У запорізького підприємства-банкрута відібрали землю на 11 млн грн

15 серпня, 2016
Борги
У запорізького підприємства-банкрута відібрали землю на 11 млн грн

Земельну ділянку площею 1,7 га та вартістю понад 11 млн грн у Шевченківському районі Запоріжжя, яку орендувало приватне підприємство, повернуто у власність міста. Відповідне рішення за позовом прокуратури ухвалив Господарський суд Запорізької області.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на «Depo.Запоріжжя».

За інформацією обласної прокуратури, підставою для розірвання договору оренди стала заборгованість за оренду, яка перевищила чверть мільйони гривень.

«Упродовж кількох років підприємство не платило за землю, заборгованість вже перевищила 260 тис грн. Більш того, орендар було визнано банкрутом та розпочато ліквідаційну процедуру, під час якої будівлі і споруди підприємства відчужено іншій фізичній особі. Незважаючи на це, договір оренди землі продовжував діяти, а борг з орендної плати за землю щомісячно зростав», - розповіла перший заступник керівника Запорізької місцевої прокуратури Наталя Бондаренко.

Наразі прокуратура забезпечила повне виконання рішення суду щодо повернення цієї ділянки територіальній громаді в особі Запорізької міськради: підписано акт приймання-передачі землі між ліквідатором підприємства та міськрадою підписано.

Коментарі
Додати коментар