До новин

Компанія-банкрут продовжувала стягувати платежі зі споживачів

14 квітня, 2015
Борги
Компанія-банкрут продовжувала стягувати платежі зі споживачів

Пенсіонерка з міста Сарни змогла в суді довести безпідставність стягнення з неї комунального боргу на більш ніж тисячу гривень.

Про це повідомляє кореспондент ERVE.UA з посиланням на інформаційний відділ РОГО КВУ.

В лютому цього року жінка звернулася за юридичною допомогою до центру права РОГО "Комітет виборців України" в місті Сарни. 

Причиною звернення було те, що 2 лютого Сарненський районний суд видав судовий наказ про стягнення з неї на користь КП "Сарненське будинкоуправління" 1080 гривень боргу за комунальні послуги та 121 гривню судового збору. При цьому, за словами пенсіонерки, жодних боргів за комунальні послуги в неї немає.

Юрист організації, проаналізувавши ситуацію та надані документи, вияснив, що дане підприємство з 2004 року є банкрутом. Стягненням боргів займається арбітражний керуючий з міста Рівного і юридична адреса вказаного підприємства теж знаходиться в обласному центрі.

"Обґрунтування так званого боргу, який вказувався в заяві про видачу судового наказу, не витримує жодної критики, - коментує ситуацію юрист центру права РОГО "Комітет виборців України" в місті Сарни Вячеслав Горбенко. - Адже це всього лише документ з назвою «довідка про наявність боргу" із зазначенням загальної суми на дату звернення із заявою про видачу судового наказу, без жодних обґрунтувань та розшифровок помісячно з моменту виникнення. Тобто, фактично борг є необґрунтованим. Всі ці обставини свідчили про надуманість і спірність виставлених наказних вимог та стягнення неіснуючих боргів".

Тож пан Горбенко надав пенсіонерці безоплатну правову допомогу: склав заяву до суду про скасування судового наказу і роз'яснив їй процесуальні права щодо її подання.

Як результат, Сарненський районний суд своєю ухвалою скасував судовий наказ про стягнення комунальних боргів з пенсіонерки.

Коментарі
Додати коментар