До новин

На продаж виставлять прострочений кредит пивзаводу «Радомишль»

29 серпня, 2016
Законодавство
На продаж виставлять прострочений кредит пивзаводу «Радомишль»

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб закликав потенційних покупців та інвесторів оцінити вартість права вимоги за кредитним договором №19956-20/13-1, що перебуває на балансі ПАТ «Банк Київська Русь».

Про це повідомляється на офіційному сайті Фонду гарантування вкладів фізичних осіб, інформує Банкрутство & Ліквідація.

За інформацією Фонду, забезпеченням за кредитом виступають 10 квартир на Житомирщині (загальна площа 559 м2, оціночна вартість 3,6 млн грн), товари в обороті (незавершене виробництво пива, пляшки, солод тощо, оціночною вартістю 84,2 млн грн) та обладнання пиво-безалкогольного комбінату (14,5 млн грн) , яке розташоване у м. Радомишль.

Йдеться про валютний кредитний договір діючого виробника пива – заводу «Радомишль». Його продукція широко представлена у торгівельних мережах України та активно експортується до країн ЄС. Та попри те, що компанія-позичальник веде активну господарську діяльність, обслуговувати свій кредит припинила після введення в банк «Київська Русь» тимчасової адміністрації (19 березня 2015 року). Зараз загальна заборгованість позичальника за кредитним договором, без урахування штрафів, перевищує 123 млн грн.

При цьому ФГВФО повідомляє, що ринкова вартість, згідно останньої переоцінки твердого забезпечення (нерухомість та обладнання), становить 1815 млн грн або 15% від сумарної заборгованості по кредиту. А оціночна вартість активу (СОД) становить 22% від балансової вартості. Також для потенційних покупців та інвесторів важливо знати, що банк програв касацію по стягненню заборгованості позичальника, оскільки останній провів взаємозарахування боргу із депозитом третьої особи до введення тимчасової адміністрації в банк.

Коментарі
Додати коментар