До новин

Колектив ОНПЗ висунув кандидатури своїх представників до комітету кредиторів

30 серпня, 2016
Законодавство
Колектив ОНПЗ висунув кандидатури своїх представників до комітету кредиторів

Трудовий колектив Одеського нафтопереробного заводу провів збори, на яких були обрані його представники в комітеті кредиторів.

Про це повідомляє прес-служба підприємства, пише інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація.

«Представники трудового колективу ПАТ «Одеський НПЗ» стануть самостійними учасниками в процедурі банкрутства підприємства і матимуть всі відповідні процесуальні права, у тому числі право оскаржити будь-які дії інших учасників цієї процедури», - зазначено в повідомленні.

Окрім того, як зазначили в прес-службі, ще одним важливим питанням зборів стала відсутність у ліквідаційній масі всього майна підприємства.

«Усе майно підприємства, яке за законом про банкрутство повинно знаходитися в ліквідаційній масі, брати участь у відновленні платоспроможності ПАТ «Одеський НПЗ» і, в першу чергу, у погашенні заборгованості із заробітної плати перед працюючими і звільненими працівниками підприємства, зараз у рамках кримінального провадження передане в оперативне управління ДП «Укртранснафтопродукт», - йдеться у повідомленні.

На підприємстві стверджують, що передача їх майна в оперативне управління зовсім не передбачена кримінальним процесуальним законодавством, а отже є протизаконною.

«Окрім того, ДП «Укртранснафтопродукт» є комерційним підприємством, і згідно з господарським кодексом, не може мати майна на праві оперативного управління, яке передбачене для державних підприємств. Враховуючи те, що увесь цілісний майновий комплекс ПАТ «Одеський НПЗ» передавався без проведення інвентаризації та оцінки майна вже під час відкриття провадження у справі про банкрутство підприємства, що також суперечить вимогам законодавства, трудовий колектив впевнений, що передача майна ПАТ «Одеський НПЗ» в оперативне управління ДП «Укртранснафтопродукт» є рейдерським захопленням за участю корупційних схем, в яких замішані високопоставлені чиновники держави і органи прокуратури», - вказується у повідомленні ОНПЗ.

Також у прес-службі повідомили, що з метою захисту своїх прав було прийняте рішення про проведення акції протесту перед адмінбудівлею захопленого підприємства.

Акція, яка відбулася 26 серпня, не дала результату, зазначають на ОНПЗ.

«Після проведеної акції співробітники підприємства зажадали, щоб посадові особи ДП «Укртранснафтопродукт» вийшли до них і пояснили, на яких правах вони не повертають майно підприємства в ліквідаційну масу і перешкоджають погашенню боргів перед працівниками. Однак охорона підприємства закрила всі двері, і до людей так ніхто і не вийшов. Ніхто не вийшов і до співробітників поліції, які приїхали за викликом і повинні були розібратися в ситуації, що склалася», - йдеться в повідомленні прес-служби.

Нагадаємо, раніше в госпсуді Одеської області встановили, кому винен місцевий НПЗ, який знаходиться на стадії банкрутства. На судовому засіданні було прийняте рішення про створення реєстру кредиторів.

Коментарі
Додати коментар