До новин

Кубів проти Данилюка: хто отримає контроль над Службою фінрозслідувань

31 серпня, 2016
Законодавство
Кубів проти Данилюка: хто отримає контроль над Службою фінрозслідувань

Чиновники вочевидь не можуть поділити, кому буде підпорядковуватися нова Служба фінансових розслідувань.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація.

Такий висновок напрошується після аналізу останніх заяв керівників цих відомств щодо майбутньої державної служби. З одного боку, Мінекономрозвитку на чолі зі Степаном Кубівим днями заявило про підтримку ідеї створення Служби фінансових розслідувань шляхом об’єднання податкової міліції із підрозділами СБУ та МВС. Передбачається, що нова установа буде займатися боротьбою з економічною злочинністю. При цьому на їх думку, Служба фінрозслідувань повинна підпорядковуватися Кабінету міністрів України. Наразі цей меседж включено до презентації, яку вчора підтримала Національна рада реформ.

З іншого боку, нещодавно міністр фінансів Олександр Данилюк заявив, що Служба фінансових розслідувань має координуватися Міністерством фінансів і виступати інструментом посилення контролю над Державною фіскальною службою.

«Зараз цим займається СБУ, податкова поліція, прокуратура. Всі ці функції повинні бути об`єднані в одному органі, в системі координації Міністерства фінансів. Основне завдання цього органу - мінімізувати економічні злочини проти держави і максимізувати компенсацію від завданих збитків. Головне - це не кількість кримінальних справ. Не потрібен натовп автоматників і силові методи. Важливо розслідувати схеми, запобігати їм і отримувати фінансову компенсацію в бюджет», - заявив Данилюк в інтерв’ю «Економічній правді».

Коментарі
Додати коментар