До новин

Рада не добралась до медіації

07 вересня, 2016
Законодавство
Рада не добралась до медіації

Верховна Рада України не встигла розглянути на своєму засіданні у вівторок законопроект №3665 «Про медіацію».

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація.

Згідно з пояснювальною запискою до законопроекту, медіація – це структуровані переговори, в яких сторони намагаються самостійно, на добровільній основі досягти згоди за допомогою третьої незалежної сторони – медіатора. Ухвалення цього законопроекту дасть можливість запровадити в Україні інститут медіації і дасть громадянам можливість обирати інші, не судові засоби для розв’язання їхніх спорів.

Кабінет міністрів на минулому тижні направив до Верховної Раді перелік із 20 законопроектів, які він просив розглянути як важливі. Законопроект «Про медіацію» - один із них.

Верховна Рада в липні цього року ставила на голосування питання про розгляд цього законопроекту, але воно набрало лише 200 голосів при 226 мінімально необхідних.

Учора, 6 вересня, розпочалась п’ята сесія парламенту. На засіданні депутати протягом однієї години слухали Президента Петра Порошенка, який виступив із щорічним посланням, 50 хвилин витратили на обговорення питання щодо надання дозволу на затримання та арешт судді Дніпровського суду Києва Миколи Чауса, якого було спіймано під час отримання великого хабаря. На вечірньому засіданні депутати 10 хвилин присвятили обговоренню питання про дострокове припинення повноважень свого колеги Дмитра Сторожука, близько 40 хвилин витратили на обговорення і голосування за проведення парламентських слухань про права дитини та фінансування освіти й науки, а за решту часу вечірнього засідання розглянули 6 законопроектів, серед яких 20 хвилин витратили на дебати з питання: «чи можна засуджувати жінок на довічне ув’язнення, чи ні», але цей законопроект так і не прийняли. Крім того, депутати, які зібрались вперше після літньої відпустки, ділились враженнями від відпочинку, порівнювали ступінь засмаги та активно робили селфі.

 

Коментарі
Додати коментар