До новин

Держава продає кредит, в якому забезпеченням є завод акумуляторів

14 вересня, 2016
Борги
Держава продає кредит, в якому забезпеченням є завод акумуляторів

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб (ФГВФО) виставив на продаж кредит, в забезпечення якого передано працюючий бізнес з виробництва промислових акумуляторів.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація.

Фонд повідомив, що актив перебуває на балансі ПАТ «ВБР». Компанія-позичальник веде активну господарську діяльність і є одним із найвідоміших виробників промислових акумуляторів і зарядних пристроїв у країні. При цьому у забезпечення за договором передано нежитлову нерухомість, виробниче обладнання та майнові права на отримання грошових коштів за договором поставки.

За даними Фонду, акумулятори, що виробляються компанією, використовуються в залізничному, водному, міському транспорті, гірничо-металургійному комплексі, в нафтогазовій промисловості, в діяльності аеропортів, в сфері телефонної комунікації  та інших галузях і сферах діяльності. Виробничі потужності фірми розташовуються у Львівській області.

Фонд зазначає, що обслуговування кредиту припинилось лише після введення в банк тимчасової адміністрації, а загальна заборгованість за договором на початок серпня 2016 року склала 16,33 млн грн.

У забезпечення за договорами передано об’єкти нежитлової нерухомості промислового призначення загальною площею 6 372 кв м, що містяться в м. Великі Мости Сокальського району Львівської області. Крім того, у заставі банку – 750 одиниць виробничого обладнання оціночною вартістю 25,35 млн грн, що використовується для виробництва акумуляторів та зарядних пристроїв.

Фонд повідомляє, що аукціон з продажу активу відбудеться 13 жовтня 2016 року на електронному майданчику «Аграрної біржі». Початкова ціна лоту – 10,28 млн грн. Детальний публічний паспорт лоту за посиланням

За даними з відкритих джерел, підприємство з виробництва акумуляторів, розташоване в м.Сокаль – ТОВ «Автономні Джерела Струму».
Коментарі
Додати коментар