До новин

«Креатив»: Укрексімбанк брав участь у махінаціях

20 вересня, 2016
Борги
«Креатив»: Укрексімбанк брав участь у махінаціях

ПрАТ «Креатив» вважає, що компанія отримала кредит від Укрексімбанку завдяки злочинній домовленості попереднього керівництва компанії та представників банку.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація з посиланням на ухвалу суду.

ПрАТ «Креатив» подало апеляційну скаргу до Київського апеляційного господарського суду з метою домогтись визнання кредиту від Укрексімбанку в розмірі $87,5 млн недійсним. Суд відмовив у задоволенні скарги.

Між тим, в ухвалі суду сказано, що представники ПрАТ «Креатив» в особі попереднього керівництва та представники банку спільно створили штучну ліквідность у компанії з метою штучного покращення фінансового стану для формальної відповідності критеріям, що дозволило отримати кредит. Це було зроблено незважаючи на невідповідний фінансовий стан та неадекватне заставне покриття кредиту компанією. Внаслідок цього кредитні кошти були використані попереднім керівництвом ПрАТ «Креатив» за нецільовим призначенням, а порушення були приховані за сприянням посадових осіб Укрексімбанку. «Позивач вважає, що між попереднім керівництвом Компанії та представниками Банку було досягнуто зловмисних домовленостей, щодо видачі кредитних коштів з Банку, оскільки Банк приймав участь у фальсифікації ліквідності Компанії з метою створення враження про задовільний фінансовий стан Компанії; Банк видав кредит незважаючи на недостатнє заставне покриття; За наявності фактів нецільового використання кредитних коштів Банк не тільки не вжив заходів по припиненню кредитування, а і сприяв приховуванню таких порушень; Банк досі не подав позови до поручителів за кредитом», - сказано в ухвалі суду.

Як повідомлялось, Господарський суд Кіровоградської області 25 серпня почав провадження у справі за позовом Укрексімбанку до ТОВ «Завод модифікованих жирів» (входить у ПрАТ «Креатив») про стягнення $114,3 млн та 412,3 млн гривень.

Раніше, 08 серпня, Госпсуд Кіровоградської області почав провадження у справі за позовом Ощадбанку до «Креатив Груп» про стягнення $182,4 млн, EUR12,8 млн та 117,2 млн гривень.

Ще раніше, 27 липня, Госпсуд м. Києва в рамках справи про банкрутство ПрАТ «Креатив» прийняв до розгляду заяви Ощадбанку про визнання його кредитором на суму 9,23 млрд гривень та Укрексімбанку – на 3,5 млрд гривень.

Крім того, суд прийняв такі самі заяви від: Укрсоцбанку – на 1,42 млрд гривень;  УніКредит Банку (Чеська Республіка та Словаччина) – на 261,6 млн гривень; ВТБ Кепітал плк – на 1,41 млрд гривень; ВТБ Банку – на 398,6 млн гривень; ІНГ Банку Н.В. – на 846,8 млн гривень; Ерсте Груп Банку АГ (Лондонська філія) – на 846,8 млн гривень; Ландесбанк Баден-Вюрттемберг – на 554,8 млн гривень; Ландесбанк Берлін АГ – на 122,1 млн гривень; Амстердам Трейд Банк Н.В. – на 376,3 млн гривень; Credit Europe Bank N.V. – на 187,9 млн гривень; Intesa Sanpaolo S.P.A. – на 187,9 млн гривень; Креді Корпорейт Енд Інвестмент Банк – на 89,4 млн гривень; Райффайзен а.с. – на 40 млн гривень; «Експорт Девелопмент Канада» - на 200,5 млн гривень; ПП «Альфа-Люкс» - на 738 млн гривень; ПП «Елланда» - на 2,74 млрд гривень.
Коментарі
Додати коментар