До новин

Уряд ФРН не витягатиме Deutsche Bank з боргової ями

28 вересня, 2016
Борги
Уряд ФРН не витягатиме Deutsche Bank з боргової ями

Влада Німеччини не збирається фінансово підтримувати Deutsche Bank, який опинився в справжній борговій ямі.

Про це заявив на брифінгу в Берліні офіційний представник уряду ФРН  Штеффен Зайберт, повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація.

«Немає ніяких підстав для спекуляцій про те, що вона (державна допомога. - Ред.) буде надана», - сказав Зайберт, додавши, що федеральний уряд у подібних дискусіях участі не бере.

Представник Меркель також зазначив, що уряд виходитиме з того, що Міністерство юстиції США погоджувало питання платежів з іншими кредитними організаціями і «навіть після закінчення цієї процедури буде досягнутий справедливий результат».

Котирування акцій Deutsche Bank у понеділок, 24 вересня, обрушилося на Франкфуртській біржі на 6,05% – до 10,7 євро за папір, що є найнижчим показником з 1980-х років. Таке зниження потягнуло за собою й інших учасників торгів.

Нагадаємо, американські регулювальники вимагають від Deutsche Bank $14 млрд в (12,5 млрд євро) штрафу за те, що нібито в період з 2005 по 2007 рік мало місце маніпулювання цінами на іпотечні папери.

Вони стверджують, що саме ці операції німецького банку спровокували обвал на ринку нерухомості США в кризовому 2008 році.

Окрім того, торік у банку почалися серйозні неприємності в Росії, де його запідозрили в допомозі російським клієнтам, котрі міняли рублі на долари в обхід закону і санкцій, а отже, банк став пособником у виведенні коштів за кордон. В даному випадку розмір штрафів може досягти $4 мільярдів доларів.

Крім того, в травні 2015 року банк був також оштрафований на рекордну суму в $2,5 млрд за участь у маніпулюванні процентною ставкою міжбанківського кредитування LIBOR.

Коментарі
Додати коментар