До новин

Суд відмовив Укргазбанку в стягненні з «Мілкіленд-Україна» 11,45 млн грн

28 вересня, 2016
Борги
Суд відмовив Укргазбанку в стягненні з «Мілкіленд-Україна» 11,45 млн грн

Укргазбанк просить суд стягнути з дочірнього підприємства «Мілкіленд-Україна» і «Миргородського сироробного комбінату» (Полтавська область) 11,45 млн гривень.

Про це йдеться в постанові Київського апеляційного суду, повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація.

Укргазбанк звернувся до Господарського суду Києва з вимогою стягнути солідарно з ДП «Мілкіленд-Україна» і ТОВ «Миргородський сироробний комбінат» 11,45 млн гривень, з яких 8,85 млн гривень - заборгованість за кредитом, 305,3 тис. гривень - заборгованість за відсотками, 2,18 млн гривень - пеня за непогашення кредиту, 115,3 тис. гривень - пеня за несплату відсотків.

Спочатку Укргазбанк подав заяву про вжиття заходів для забезпечення позову шляхом накладення арешту на рахунки компанії в межах 11,5 млн гривень.

Ухвалою Господарського суду Києва від 8 серпня в задоволенні клопотання позивача про забезпечення позову було відмовлено.

Тоді Укргазбанк звернувся до Київського апеляційного суду.

Банк зазначає, що відповідач неодноразово звертався з листами про реструктуризацію кредитної заборгованості за кредитним договором від 23 серпня 2013 року. А це підтверджує дійсність угоди.

Крім того, з «Мілкіленд» та «Миргородського сироробного комбінату» на користь банку «Форум» була стягнута заборгованість з повернення кредитних коштів у розмірі $2,4 млн.

Укргазбанк зазначає, що проти керівництва відповідача порушено кримінальні справи стосовно неналежного виконання обов'язків щодо сплати податків в особливо великих розмірах.

На думку Укргазбанку, це свідчить, що в майбутньому можливі проблеми з виконанням рішення у цій справі в разі винесення рішення про задоволення позовних вимог.

Судом було вирішено апеляційну скаргу Укргазбанку залишити без задоволення, а постанову Господарського суду Києва від 8 серпня залишити в силі.

Коментарі
Додати коментар