До новин

Реструктуризація боргів «Мрії» - це прорив для України

29 вересня, 2016
Борги
Реструктуризація боргів «Мрії» - це прорив для України

Той факт, що «Мрія» змогла прийти до домовленості з кредиторами про реструктуризацію боргу, э дійсно величезним проривом.

Про це заявила Голова Нацбанку України Валерія Гонтарева в інтерв'ю програмі «Перша Шпальта», пише інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація.

«Ми дуже вітаємо те, що «Мрія» змогла прийти до домовленості з кредиторами про реструктуризацію боргу. Я вважаю, що це дійсно величезний прорив. Я можу сказати, що це перша така історія в Україні. Тому Національний банк вітає реструктуризацію боргу «Мрії», - повідомила очільниця НБУ.

На її переконання, «це безпрецедентний випадок, коли банківська спільнота, власники євробондів змогли прибрати з бізнесу шахрая і недбайливого позичальника і при цьому не втратити бізнес. Це приклад того, що в Україні, як і в усьому світі, кредитор, якщо йому не платять, повинен мати право дуже швидко і ефективно забрати бізнес, поки він не зруйнувався».

Нагадаємо, в 2014 році борги агрохолдингу «Мрія» сягнули $1,3 млрд і компанія оголосила дефолт. До цього призвели шахрайські дії колишнього гендиректора компанії Миколи Гути, якого Інтерпол оголосив у розшук.

Як повідомляв портал Банкрутство & Ліквідація, нинішньому керівництву вдалося домовитися з координаційними комітетами банків-кредиторів і бондхолдерів «Мрії» про реструктуризацію заборгованості. Всі рішення тепер прийматиме незалежна наглядова рада, до якої увійдуть п'ять представників кредиторів.

Коментарі
Додати коментар