До новин

Суд відмовився зобов’язати НБУ визнати "Платинум Банк" проблемним

30 вересня, 2016
Борги
Суд відмовився зобов’язати НБУ визнати "Платинум Банк" проблемним

Окружний адміністративний суд Києва відмовився зобов’язати Національний банк України визнати «Платинум Банк» проблемним.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація з посиланням на постанову суду від 22 вересня.

З позовом до суду звернулась компанія «МТС Україна». Вона просила суд визнати протиправною бездіяльність НБУ, який, на думку компанії, не відніс «Платинум Банку» до категорії проблемних, хоча той не виконав зобов’язання перед «МТС Україна» по поверненню коштів в сумі 250 млн гривень за договорами банківського вкладу, строк виконання яких завершився ще у третьому кварталі 2015 року. «МТС Україна» також просила суд зобов’язати НБУ віднести «Платинум Банк» до категорії проблемних.

«МТС Україна» також вказувала на фінансові показники, які можуть свідчити про проблемність «Платинум Банку»: у 2015 році банк отримав збиток у 523,9 млн гривень, а у 2014 році – збиток у 506,7 млн гривень; його заборгованість перед НБУ у 2015 році зросла з 378,4 млн гривень до 604,3 млн гривень.

Суд вказав у постанові, що право НБУ відносити банк до категорії проблемних є дискреційним повноваженням регулятора, яке може бути і не реалізоване. Суд також вказав, що не може перебирати на себе повноважень Нацбанку щодо вирішення питань віднесення чи не віднесення «Платинум Банку» до категорії проблемного.

Коментарі
Додати коментар