До новин

Через борги «Укршахтгідрозахисту» виникла загроза техногенної катастрофи

03 жовтня, 2016
Борги
Через борги «Укршахтгідрозахисту» виникла загроза техногенної катастрофи

Луганське енергетичне об'єднання відключило 29 вересня від електропостачання державне підприємство «Укршахтгідрозахист» через борг за електроенергію у 400 тис. грн. Це може спричинити підтоплення територій, прилеглих до міста Кремінна.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на «Первую полосу».

«Укршахтгідрозахист» проводить відкачування води з колишньої шахти «Кремінна» і відключення ДП через борги, на які не звертають увагу керівники відповідних служб та міністерств України, загрожує техногенною катастрофою.

«У результаті знеструмлення виникає загроза екологічної катастрофи, але ЛЕО вже не в змозі кредитувати дане підприємство - сама енергопостачальна компанія вина понад 4 млрд грн держпідприємству «Енергоринок», у якого закуповується електроенергія для постачань на територію Луганської області», - наводяться в повідомленні слова генерального директора ЛЕО Володимира Грицая.

Відзначається, що заборгованість «Укршахтгідрозахисту» перед ЛЕО почала накопичуватися ще у 2014 році. На даний момент держпідприємство сплачує поточні платежі за електроенергію, але борг минулих періодів погашати не збирається, незважаючи на рішення суду.

При цьому повідомляється, що ЛЕО протягом останніх двох років багаторазово зверталася до керівництва країни та області з проханням посприяти у погашенні заборгованості, але всі звернення і листи компанії залишаються без відповіді.

У прес-службі звертають увагу, що обленерго протягом тривалого часу на прохання Кремінської районної державної адміністрації не відключало електропостачання водовідкачувального підприємства, чекаючи вирішення проблеми на вищому рівні, але поки безрезультатно.

«Через бездіяльність влади ми змушені повідомляти про майбутні відключення боржників через ЗМІ. Хоча досвід останніх відключень показує, що навіть це не призвело до прокидання представників влади. Виникає відчуття, що зараз нікому нічого не потрібно, ніхто ні за що не хоче відповідати», - йдеться в повідомленні.

Коментарі
Додати коментар