До новин

МТС виграв суд проти Платинум Банку на 250 млн грн

05 жовтня, 2016
Законодавство
МТС виграв суд проти Платинум Банку на 250 млн грн

Мобільний оператор «МТС Україна» 23 вересня виграв позов проти Платинум Банку на 250 млн гривень.

Про це йдеться в постанові Київського апеляційного господарського суду, повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація.

Апеляційний суд залишив без задоволення скаргу банку на рішення Госпсуду Києва від 24 грудня 2015 року.

Тоді Госпсуд ухвалив стягнути з Платинум Банку на користь компанії «МТС Україна» заборгованість за трьома вкладами на суму 250 млн гривень: депозит на 100 млн гривень, розміщений під 21,5% в жовтні 2014 року, і розміщені в грудні 2014 року депозити на 70 млн гривень під 22% і 80 млн гривень під 23%.

Ці депозити неодноразово пролонгувалися, а банк платив по ним відсотки. Госпсуд ще в минулому році ухвалив повернути вклади оператору мобільного зв'язку, але справа в суді затягнулася.

Платинум Банк діяв непослідовно. Спочатку він подав апеляційну скаргу на рішення Госпсуду, але потім відмовився від неї, тому суд 16 лютого 2016 року припинив провадження у справі.

Вже 14 квітня Госпсуд затвердив тримісячну відстрочку погашення боргу Платинум Банку перед «МТС Україна». У банку був час до 14 липня для повернення 250 млн гривень. Але, коли підійшов термін, банк знову не заплатив, а знову подав апеляцію на рішення Госпсуду.

Раніше компанія «МТС Україна» звернулася до Окружного адміністративного суду Києва з позовом до Національного банку України, в якому просила суд віднести Платинум Банк до категорії проблемних.

Коментарі
Додати коментар