До новин

Громадська рада при ФГВ схвалила ініціативу законодавчо розширити права вкладників збанкрутілих банків

06 жовтня, 2016
Законодавство
Громадська рада при ФГВ схвалила ініціативу законодавчо розширити права вкладників збанкрутілих банків

Відбулось засідання комітету з моніторингу дотримання прав вкладників у процесі здійснення виплат Ради громадського моніторингу при ФГВФО.

Про це інформаційному порталу Банкрутство & Ліквідація повідомили у прес-службі Фонду.

У рамках діяльності при ФГВФО Ради громадського моніторингу відбулось засідання комітету моніторингу дотримання прав вкладників у процесі здійснення виплат. У засіданні взяли участь члени Ради громадського моніторингу, посадові особи Фонду, член Експертної ради Фонду Володимир Посполітак, представник ініціативної групи вкладників  ПАТ «Банк Михайлівський» Тетяна Лукіна.  Засідання за участі заступника директора-розпорядника Фонду Андрія Оленчика вів голова комітету Роман Бадаліс.

Під час розгляду питань порядку денного відбулось фахове обговорення практики виявлення правочинів (у тому числі договорів), що є нікчемними.

Також голова комітету зазначив, що необхідно розробити документ, який визначить порядок та строки виконання Фондом судових рішень. Директор юридичного департаменту Фонду Віктор Новіков зауважив, що відповідно до практики, яка склалася, Фонд виконує судові рішення шляхом здійснення виплат за наявності відкритого виконавчого провадження.

Присутні обговорили законопроект № 5138 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо посилення захисту прав вкладників)», яким пропонується внести зміни до закону в частині заборони Фонду визнавати договори з вкладниками банків, що віднесені до категорії неплатоспроможних, нікчемними.

Роман Бадаліс від імені громадськості висловив повну підтримку запропонованих законопроектом №5138 змін та висловив сподівання на його швидке прийняття Верховною Радою України.    

Заступник директора-розпорядника Фонду Андрій Оленчик зауважив, що в разі прийняття законопроекту № 5138 буде знято більшість проблемних питань, що турбують вкладників банків-банкрутів.

Коментарі
Додати коментар