До новин

Росія не готова домовлятися з Україною щодо боргу Януковича

21 жовтня, 2016
Борги
Росія не готова домовлятися з Україною щодо боргу Януковича

Вимога Росії до України визнати суверенний статус боргу по єврооблігаціях на 3 млрд доларів свідчить про неготовність російської сторони до переговорів про врегулювання цього питання.

Таку думку висловив міністр фінансів України Олександр Данилюк, повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посилання на «Інтерфакс-Україна».

«Російська сторона не готова до переговорів: вони виставляють нам додаткові умови, це їхнє право», - заявив глава українського Мінфіну.

У той же час Данилюк нагадав, що в України є зобов'язання в рамках програми з Міжнародним валютним фондом проводити консультації про можливості врегулювання цього боргу, і українська сторона буде дотримуватися цих зобов'язань.

Коментуючи можливість внесення цього питання до порядку денного зустрічі в «нормандському форматі», він висловив думку, що на зустрічі в Берліні в середу це питання не обговорюється.

«Це обговорюється між міністерствами фінансів країн», - сказав Данилюк.

Відповідаючи на запитання, чи існує можливість визнати цей борг хабарем Януковичу за відмову від євроінтеграції і відмовитися від оплати цього боргу, глава Мінфіну сказав: «Це не просто можливість. Це наша чітка позиція в суді - і ми її доводимо. Ми зараз орієнтовані на те, щоб захищати нашу позицію в суді».

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, Росія через міжнародні суди домагатиметься повернення боргу Януковича.

Коментарі
Додати коментар