До новин

Міністр юстиції Петренко не має житла і тримає заощадження у доларах США

01 листопада, 2016
Законодавство
Міністр юстиції Петренко не має житла і тримає заощадження у доларах США

Очільник Міністерства юстиції України Павло Петренко заповнив електронну декларацію про доходи та наявність майна за 2015 рік.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на офіційний документ, оприлюднений на сайті НАЗК.

Політик не вказав у своїй е-декларації членів сім'ї.

Як випливає з оприлюдненої інформації, Петренко має земельну ділянку в селі Старі Безрадичі в Обухівському районі Київської області площею 29 тис. м2. Також він володіє половиною ділянки у Нових Петрівцях у Вишгородському районі області (1497 м2), інша частина землі належить Оксані Петренко.

Міністр зазначив в документі, що не має власного житла, вказавши квартиру в Києві як місце реєстрації без будь-якого права користування і проживання. Він повідомив, що орендує в столиці квартиру загальною площею 144,3 м2.

У власності політика знаходяться два автомобілі: Volkswagen Golf 2007 року випуску і Land Rover 2006-го. Ще одну машину, іномарку Toyota Camry 2013 року випуску, міністр орендує.

Чиновник задокументував дві картини і дві ікони, колекцію гравюр і цінні годинники фірм Ulysse Nardin і Perrelet.

У документі повідомляється, що Петренко володіє військовими облігаціями номінальною вартістю 1 тис. грн, а також 25% торговельної марки та комерційного найменування.

Згідно з декларацією, у 2015 році Петренко отримав 71,9 тис. грн зарплати на основному місці роботи, 82,9 тис. грн на відрядження, близько 1,5 млн грн доходу за банківськими відсотками і близько 2,1 млн грн за відчуження нерухомого майна.

На банківських рахунках міністр зберігає близько $1,03 млн, €1,9 тис. і приблизно 270 грн, готівкою $505 тис., €84 тис. і 870 тис. грн.

Нагадаємо, система електронного декларування була однією з вимог Європейського союзу для реалізації безвізового режиму з Україною. Українські держслужбовці повинні були подати декларації до 31 жовтня 2016 року. За недостовірні відомості в е-деклараціях чиновник може бути оштрафований на суму від 17 до 51 тис. грн або засуджений до двох років позбавлення волі.

Як повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, стало відомо, скільки мільйонів заробляє міністр юстиції Петренко та на яких авто їздить.

Коментарі
Додати коментар