До новин

Заборгованість із виплати заробітної плати на підприємствах-банкрутах у Франківську становить 4 млн

07 листопада, 2016
Борги
Заборгованість із виплати заробітної плати на підприємствах-банкрутах у Франківську становить 4 млн

Управління праці Івано-Франківської міської ради відповідно до Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» та своїх функціональних обов’язків забезпечує у межах своїх повноважень додержання державної політики у сфері соціально-трудових відносин та оплати праці та контролює питання виплати заробітної плати в місті Івано-Франківську.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на Firtka.

Спеціалісти управління праці розглядають заяви та звернення громадян щодо дотримання трудового законодавства. У ІІІ кварталі ц. р. розглянуто 3 звернення громадян. Крім того, надано 50 усних консультацій та роз’яснень з питань трудового законодавства.

Станом на 23.09.2016 р. згідно зі статистичною інформацією заборгованість із виплати заробітної плати на економічно активних підприємствах міста складала 294,7 тис. грн., на підприємствах-банкрутах – 3947,3 тис. грн.

Питання щодо погашення заборгованості з виплати заробітної плати та надходжень до державного та міського бюджетів розглядаються на засіданнях міської комісії з питань забезпечення своєчасності і повноти сплати податків та погашення заборгованості із заробітної плати (грошового забезпечення), пенсій, стипендій та інших соціальних виплат. У ІІІ кварталі 2016 року проведено 2 засідання комісії, на яких було заслухано 7 керівників підприємств-боржників з виплати заробітної плати, зі сплати податків, зборів та інших обов’язкових платежів до бюджетів усіх рівнів.

Крім того, управлінням праці ведеться щотижневий моніторинг стану погашення заборгованості по заробітній платі в розрізі економічно активних підприємств та підприємств-банкрутів. Щотижнево узагальнена інформація щодо погашення заборгованості з виплати заробітної плати, а також інформація щодо заборгованості по страхових внесках та обов’язкових платежах до державного та міського бюджетів на комунальних підприємствах міста  подається в управління праці Департаменту соціальної політики Івано-Франківської облдержадміністрації.

З метою зменшення кількості суб’єктів господарської діяльності, які, за результатами податкової звітності, нараховують та виплачують заробітну плату найманим працівникам у розмірі, нижчому законодавчо встановленого мінімального рівня, діє міська комісія з легалізації заробітної плати та зайнятості населення.

У ІІІ кварталі 2016 року відбулося 2 засідання комісії, проведена інформаційно-роз’яснювальна робота з 32 «ризиковими» СГД (у яких, за даними податкової звітності, середньомісячна заробітна плата найманих працівників нижча від мінімального рівня). З них, на засіданнях комісії заслухано 5 суб’єктів господарювання.

Коментарі
Додати коментар