До новин

АМКУ надав дозвіл страховикам на укладання угоди про пряме врегулювання збитків

09 листопада, 2016
Законодавство
АМКУ надав дозвіл страховикам на укладання угоди про пряме врегулювання збитків

В Україні стартує пряме врегулювання страхових випадків по обов'язковому страхуванню відповідальності власників трансп засобів.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на прес-службу МТСБУ.

27 жовтня 2016 року Антимонопольний комітет України надав дозвіл на узгоджені дії у вигляді укладання МТСБУ і страховиками-членами Бюро угоди про пряме врегулювання збитків, обмеживши його дію двома роками.

Пряме врегулювання в Україні розпочне роботу в добровільному режимі. Обов’язковим механізм стане вже після прийняття законодавчих змін, що передбачені законопроектами №3551 та №3670 та знаходяться на розгляді у Верховній Раді.

Пряме врегулювання покликано покласти край несправедливій політиці затягування виплат страхового відшкодування та наблизити страховика до клієнта. В рамках прямого врегулювання потерпілий в ДТП зможе обирати, до якого страховика звернутись за відшкодуванням  – до страхової компанії винуватця в ДТП чи до страхової компанії, з якою сам потерпілий уклав договір ОСЦПВ.

Пряме врегулювання дозволить вдосконалити надання страхових послуг у сфері ОСЦПВ за рахунок посилення боротьби за споживача між страховими компаніями. Вибір клієнтом страховика для укладання договору ОСЦПВ стане більш свідомим, адже в результаті ДТП він зможе врегульовувати збитки через «свого» страховика, а не страховика винуватця в ДТП, як це відбувається сьогодні.

«Досвід європейських країн, що перейшли до моделі прямого врегулювання демонструє також скорочення та спрощення процедури врегулювання збитків, оскільки страховик має стимул надавати якісні послуги, швидко і в повному обсязі виплачувати збитки «своєму» клієнту, з яким він пов'язаний договірними відносинами. Одним з ключових переваг системи прямого врегулювання є гарантія вчасного отримання страхового відшкодування потерпілим. Для гарантування виконання зобов’язань один перед одним, страховики сформують гарантійний фонд у розмірі 50% середньомісячного розміру страхових виплат», - зазначає регулятор страхового ринку.

Коментарі
Додати коментар