До новин

НБУ обіцяє зробити рефінансування банків більш прозорим

15 січня, 2015
Борги
НБУ обіцяє зробити рефінансування банків більш прозорим

Процедура надання банкам рефінансування стане абсолютно відкритою для суспільства.

Про це повідомляє "Банкрутство & Ліквідація" із посиланням на прес-службу НБУ.

За словами першого заступника голови Національного банку України Олександра Писарука, тепер Нацбанк має право оприлюднити інформацію про реальних власників банків і називати банки, що отримали рефінансування.

«Національний банк проводить значну роботу з розкриття інформації про кінцевих власників банків. Сьогодні майже кожен день ми зустрічаємося з реальними власниками банків, іноді з кількома в день. Іноді - це відомі нам люди, а іноді й ні. Абсолютно відкритою для суспільства стане відтепер процедура надання банкам рефінансування», - зазначив Писарук під час обговорення з банкірами законодавчих змін, які були прийняті Верховною Радою України наприкінці грудня минулого року.

Він підкреслив, що сьогодні одним із головних завдань регулятора є обмеження кредитування банками осіб, що пов'язані з цими фінустановами.

«Проведення таких операцій в значних обсягах сильно підриває стабільність банківського сектору», - зазначив Писарук.

Він додав, що вже розроблено низку законодавчих змін, які дозволять не тільки більш чітко ідентифікувати пов'язаних з банками осіб, а й значно посилити відповідальність власників і менеджменту банків за проведення операцій з пов'язаними з фінустановами особами, викривлення статистичної звітності та за їх дії або бездіяльність, які призвели до банкрутства банку.

Джерело фото: сторінка НБУ в Facebook

Коментарі
Додати коментар