До новин

Рада підтримала ошуканих вкладників банку-банкрута

16 листопада, 2016
Законодавство
Рада підтримала ошуканих вкладників банку-банкрута

Верховна Рада прийняла в цілому законопроект, який сприятиме захисту прав фізичних осіб, які були ошукані за посередництвом банків, у тому числі фізосіб – клієнтів ПАТ «Банк Михайлівський».

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація.

За законопроект № 5390, був ініційований президентом України Петром Порошенком, проголосувало 285 народних депутатів.

Згідно із пояснювальною запискою, законом пропонується прирівняти до вкладу кошти, залучені від населення в якості позики або вкладу до небанківської фінансової установи через повірений за відповідним договором банк.

Гарантуватися до відшкодування будуть кошти в тому випадку, якщо на день набрання чинності цього закону повірений банк був визнаний неплатоспроможним.

Крім того, законопроектом також передбачається доручити Фонду гарантування вкладів ретельно вивчити документи по кожному фізособі, яке прирівняне до вкладнику, і не пізніше 20 робочих днів з дня набрання чинності цим законом почати виплату відшкодування коштів. Фонд гарантування вкладів наділяється правом представляти вимоги до небанківським фінустановам, які залучали кошти від населення.

Засоби, що стягуються з таких небанківських фінустанов, будуть включатися в ліквідаційну масу відповідного банку. Законопроектом пропонується встановити для фінустанов заборона на залучення коштів населення з зобов'язанням щодо їх повернення, у тому числі шляхом отримання позики, в разі, якщо це прямо не передбачено законом про діяльність відповідного фінустанови.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, ФГВФО готовий виплачувати відшкодування вкладникам банку «Михайлівський».

Коментарі
Додати коментар