До новин

«Укрзалізниця» попросила кредиторів не вимагати дострокового погашення боргів

24 листопада, 2016
Борги
«Укрзалізниця» попросила кредиторів не вимагати дострокового погашення боргів

22 листопада в Лондоні на зустрічі з інвесторами фінансовий радник ПАТ «Укрзалізниця» Lazard Frères SAS оголосив пропозицію щодо врегулювання існуючого випадку невиконання зобов’язань ПАТ «Укрзалізниця».

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на прес-службу компанії.

Пропозиція міститься у меморандумі витребування згоди, який був оприлюднений під час заходу. Голосування власників нот триватиме до 5 грудня 2016 року, пише «Бізнес.Цензор» з посиланням на прес-службу «Укрзалізниці».

У меморандумі ПАТ «Укрзалізниця» звертається до держателів єврооблігацій з пропозицією відмовитися від їх прав щодо прискореного повернення сум позики, які виникли через невиконання зобов’язань з боку «Укрзалізниці». Крім того, УЗ просить послабити зобов’язання, встановлені умовами нот та договорами позики. Зокрема, продовжити до 31.12.2017 період реструктуризації місцевої заборгованості, а також виключити з обставин, які становлять випадок невиконання зобов’язань, прострочення місцевої фінансової заборгованості, яка попередньо була створена ДП «Донецька залізниця», адже через проведення військових дій компанія втратила контроль над значною частиною активів ДП «Донецька залізниця». Натомість, держателям облігацій, які підтримають пропозицію компанія пропонує плату за згоду в розмірі 50 базисних пунктів.

«Зазначимо, що ПАТ «Укрзалізниця» вже реструктурувала зобов`язання на суму 500 млн дол. США по євробондах на початку поточного року, домовившись про подовження терміну користування позикою до 2021 року», - додають в УЗ.

Коментарі
Додати коментар