До новин

«Харківобленерго» просить міськраду передбачити у бюджеті кошти на погашення боргів міських КП

05 грудня, 2016
Борги
«Харківобленерго» просить міськраду передбачити у бюджеті кошти на погашення боргів міських КП

АК «Харківобленерго» звернулася до депутатів Харківської міської ради з проханням передбачити в бюджеті на 2017 рік кошти на компенсацію боргів за електроенергію КП «Харківводоканал», «Харківські теплові мережі» і «Міськелектротранссервіс», які водночас є й найбільшими споживачами електроенергії в регіоні, і найбільшими неплатниками.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на відкрите звернення АК «Харківобленерго», що опубліковане на сайті енергокомпанії.

«Робочі «Харківобленерго» вимагають від депутатів в інтересах усіх споживачів регіону розглянути і прийняти рішення про внесення в бюджет на 2017 рік коштів на компенсацію недоплати за електроенергію комунальними підприємствами-боржниками», - йдеться у зверненні.

У документі наголошується, що щодня заборгованість КП за електроенергію збільшується на мільйони гривень.

«Протягом тривалого часу повністю відсутні надходження коштів на рахунок компанії. Таким чином, семитисячний колектив підприємства залишився без заробітної плати. Борги комунальників призвели до енергетичного колапсу», - заявляють енергетики.

На даний момент сумарний борг трьох КП перевищив 940 млн грн. Так, заборгованість «Харківводоканалу» становить 740 млн, «Харківських теплових мереж» - 180 млн, «Міськелектротранссервісу»- 24 млн.

Коментарі
Додати коментар