До новин

Держкосмос сплатив 50 млн грн боргу по зарплаті перед працівниками «Південмашу»

07 грудня, 2016
Борги
Держкосмос сплатив 50 млн грн боргу по зарплаті перед працівниками «Південмашу»

Державне космічне агентство України погасило заборгованість із заробітної плати у розмірі 50 млн грн, які накопичив перед своїми працівниками «Південний машинобудівний завод імені Макарова».

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на прес-службу Державного космічного агентства.

У листопаді прем’єр-міністр України Володимир Гройсман повідомив про створення робочої групи, яка вивчить можливості, як вивести з кризи підприємства космічної галузі. Голова уряду, зокрема, підкреслив, що космічна галузь повинна отримати «серйозну підтримку».

Зазначається, що на виконання доручення прем’єр-міністра Агентство вирішило проблему, знайшовши ресурси для погашення заборгованості із заробітної плати та супутніх платежів на підприємствах галузі, в тому числі і на «Південному машинобудівному заводі імені О.М. Макарова».

Зокрема, 50 млн грн надійшло від конструкторського бюро «Південне» як аванс за договорами на виготовлення вузлів ракетних двигунів.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, Рада списала «Південмашу» борги, аби врятувати від банкрутсва.

Коментарі
Додати коментар