До новин

Суд відмовив ДФС у стягненні з «Енергоатому» 4,2 мільярда

14 грудня, 2016
Борги
Суд відмовив ДФС у стягненні з «Енергоатому» 4,2 мільярда

Київський апеляційний адмінсуд 13 жовтня відмовив Державній фіскальній службі у стягненні з НАЕК «Енергоатом» 4,2 мільярда гривень.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на прес-службу НАЕК «Енергоатом».

«Суд відхилив скаргу ДФС щодо стягнення з Енергоатома неіснуючого боргу 4,2 млрд грн», - зазначили в «Енергоатомі».

Як зазначається, Київський апеляційний суд підтвердив безпідставність претензій ДФС до «Енергоатома», адже в постанові Окружного суду від 20 вересня вже було чітко зазначено, що ДФС не в змозі довести факт наявності в «Енергоатома» такої заборгованості. В ході судового засідання представники «Енергоатома» підкреслили, що позивач своїми діями фактично намагається ввести суд в оману, адже в «Енергоатома» не існує згаданої заборгованості.

Нагадаємо, що 28 січня 2016 року колегія суддів Київського апеляційного адміністративного суду повністю задовольнила апеляційну скаргу «Енергоатома» на рішення Окружного адміністративного суду міста Києва по справі №826/12407/15 про визнання незаконною та нечинною постанови Кабміну від 24.12.2014 №710 «Про внесення змін до Порядку відрахування до державного бюджету частини чистого прибутку (доходу) державними унітарними підприємствами та їх об'єднаннями». Влітку 2015 року ДФС звернулася до суду із позовом про стягнення з «Енергоатома» 4,2 млрд грн на підставі постанови Кабміну.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, суд зняв арешт з рахунків «Енергоатому».

Коментарі
Додати коментар