До новин

1 травня державні виконавці Київської та Сумської областей почнуть працювати з планшетами

23 квітня, 2015
Законодавство
1 травня державні виконавці Київської та Сумської областей почнуть працювати з планшетами

Міністерство юстиції України розпочинає реалізацію пілотного проекту, який передбачає більш швидку та ефективну роботу державних виконавців щодо виконання судових рішень.

Про це заявила перший заступник міністра юстиції України Наталія Севостьянова під час спільного круглого столу Міністерства юстиції України та Асоціації правників України "Реформа виконавчої служби: від корупційних схем до прозорих сервісів", передає інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація.

"Основна мета цього пілотного проекту – запрацювати в автоматичній системі розподілу виконавчих проваджень. Державні виконавці будуть працювати з планшетами. Повністю вся система у них буде з собою, тому вони будуть знаходитись не в кабінетах, а на місцях. Безпосередньо на своєму планшеті вони зможуть відкрити виконавче провадження, зробити всі дії, арештувати майно. Прямо на місці. Це дозволить не втрачати дорогоцінного часу, за який майно боржника може бути перепродано або переписано на іншу особу", - заявила Севостьянова.

Також у рамках цього пілотного проекту буде запроваджена нова система винагороди державних виконавців. А саме: вони будуть отримувати 2,5% винагороди, якщо сума стягнення не перевищує 1 млн грн. Якщо більше 1 млн грн – винагорода складатиме 20 мінімальних заробітних плат або близько 24,5 тис. грн. Якщо сума стягнення буде перевищувати 100 млн грн, винагорода виконавцю складе 50 мінімальних заробітних плат або близько 60 тис. грн.

"Ми розуміємо, що лише законною грошовою мотивацією ми зможемо усунути корупційні ризики. Нехай ця винагорода буде меншою ніж ті хабарі, які зараз деколи пропонують державним виконавцям, але вона не загрожує їм тим, що хабарник закінчить своє життя у тюрмі", - підкреслила Севостьянова.

Коментарі
Додати коментар