До новин

Складна процедура погодження санації зупиняє бізнес, - голова регуляторної служби

27 квітня, 2015
Законодавство
Складна процедура погодження санації зупиняє бізнес, - голова регуляторної служби

Голова Державної регуляторної служби Ксенія Ляпіна звернула увагу законодавців на проблеми погодження санації, які призводять до зупинки підприємства, щодо якого вона вводиться.

Про це інформаційному порталу Банкрутство & Ліквідація повідомили у Державній регуляторній службі.

"Складна процедура погодження санації, з одного боку, начебто захищає інтереси кредитора, а з іншого, фактично, зупиняє бізнес. Отже, знайти баланс між інтересами кредитора та працюючого бізнесу – основне завдання Комітету Верховної ради України з питань економічної політики. Крім того, багато проблем можна вирішити на рівні підзаконних актів у межах діючого законодавства. Наприклад, попрацювати над спірними питаннями з підприємцями у Державній регуляторній службі, залучивши представників Міністерств юстиції та економічного розвитку і торгівлі", - зазначила Ляпіна.

Також голова регуляторної служби запропонувала членам комітету при розробленні законів звернути увагу на розмежування повноважень між судами при розгляді дій боржника в межах справи про банкрутство та розблокувати механізм продажу працюючих бізнесів шляхом розміщення активів.

Коментарі
Додати коментар