До новин

Україна має намір створити кредитний реєстр клієнтів банків

05 травня, 2015
Борги
Україна має намір створити кредитний реєстр клієнтів банків

Україні необхідно створити центральний кредитний реєстр для поліпшення оцінки банками кредитного ризику і зниження частки проблемних кредитів, оскільки це є однією з умов отримання Україною 1,8 млрд євро макрофінансової допомоги від Європейського Союзу.

Про це інформаційному порталу Банкрутство & Ліквідація повідомили у прес-службі Національного банку України.

Під час зустрічі голови НБУ Валерії Гонтарєвої та віце-президента Європейської Комісії Валдіса Домбровскіса йшлося про те, що Європейський Союз прийняв рішення надати Україні пакет макрофінансової допомоги на загальну суму 3,410 млрд євро, в т.ч. два пакети з яких вже отримані, а 15 квітня Європарламент і Рада ЄС ухвалили рішення про третій пакет на 1,8 млрд євро, третина з яких повинна надійти 2015 року.

«Серед умов отримання цих коштів - прийняття Національним банком України положення про порядок визнання фізичних та юридичних осіб пов'язаними з банками на підставі певних ознак, а також створення центрального кредитного реєстру з метою поліпшення оцінки банками кредитного ризику і зниження в середньостроковій перспективі частки негативно кваліфікованих кредитів», - повідомляє НБУ.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, розроблений Міністерством юстиції України законопроект «Про державну виконавчу службу та приватних виконавців» та запропоновані зміни до закону «Про виконавче провадження» передбачають створення відкритого реєстру боржників.

Коментарі
Додати коментар