До новин

Держвиконавцям Київщини та Сумщини видадуть планшети для ведення документації електронним шляхом

08 травня, 2015
Законодавство
Держвиконавцям Київщини та Сумщини видадуть планшети для ведення документації електронним шляхом

Міністерство юстиції України в рамках пілотного проекту із відмови від паперового документообігу придбало планшети для державних виконавців міста Києва, Київської і Сумської областей та департаменту примусового виконання рішень.

Про це інформаційному порталу Банкрутство & Ліквідація повідомили у прес-службі відомства із посиланням на заяву заступника міністра юстиції Гії Гецадзе.

«Раніше ми мали ситуацію, коли виконавці навмисне не вносили інформацію про арештоване майно у відповідний реєстр, закривали провадження, навіть не здійснюючи жодних спроб знайти боржника. Тепер у нас з’явиться механізм додаткового контролю, бо всі дії виконавця фіксуватимуться в онлайн режимі, на кожен етап буде виділено певний час. І якщо строки будуть порушені, наслідком буде штраф, а згодом і звільнення конкретного виконавця», - пояснив суть нововведення Гецадзе.

Заступник міністра також додав, що наразі в Україні виконується не більше 30% судових рішень і причиною цього є низький рівень контролю за роботою виконавців, а також відсутність мотивації.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, Мінюст зобов’язав арбітражних керуючих подавати інформацію про банкрутів в електронному вигляді.

Коментарі
Додати коментар