До новин

Призначення членів ВРЮ від Ради затягується через торги, - Луценко

14 травня, 2015
Законодавство
Призначення членів ВРЮ від Ради затягується через торги, - Луценко

Лідер Блоку Петра Порошенка Юрій Луценко заявив, що у Верховній Раді не можуть досягти згоди щодо голосування за членів Вищої ради юстиції.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на Insider.

Луценко розповів, що лідери деяких фракцій хочуть отримати посади для своїх представників у Рахунковій палаті, Антимонопольному комітеті та Фонді держмайна.

«Переконувати доводиться Радикальну партію, «Самопоміч» і «Батьківщину». У всіх цих фракціях є люди, які готові голосувати. Вони розуміють необхідність очищення судів. Але керівництво поки що не може домовитися про спільного третього члена ВРЮ», - сказав Луценко.

«За лаштунками є бажання отримати ще посади в інших органах влади або державного управління – Рахунковій палаті, Антимонопольному комітеті, Фонді держмайна», - додав Луценко.

Він вважає такі вимоги неприйнятними для парламенту. «Це не базар, це - парламент, який має сьогодні сформувати орган, що почне чистити суди», - заявив він.

Раніше в порядку денному парламенту було зазначено, що за членів Вищої ради юстиції голосуватимуть об 11:45. Проте розгляд цього питання було перенесено.

«Ми сподіваємося на результативне голосування після 16:00. Зараз відбуваються остаточні спроби переконати наших колег по коаліції, що вони мають повну можливість внести третього члена ВРЮ», - пояснив Луценко.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, Рада сьогодні має призначити членів Вищої ради юстиції за своєю квотою.

Коментарі
Додати коментар